Acilen siyah beyaz fotokopi çektirmeniz gerekiyorsa çok yakınınızdayız. Malum Google’da Bakırköy fotokopi yazarak bize ulaştınız. Bu yazının amacıda aslında sizin bizi bulmanızı sağlamaktı. İletişim bölümüne tıklayarak adres bilgilerimizi görebilir ya da bizi arayarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.
Birinci aciliyet kısmını tamamladıktan sonra hemen diğer önemli ikinci konuya geçiyoruz. Sizlere siyah beyaz fotokopi ile alakalı baskı alanlarımız ve kullanım alanları üzerine bilgi vermek istiyoruz. Bakırköy renkli fotokopi olarak siyah beyaz fotokopi ihtiyaçlarınızda baskı alanlarımız ve kullanım alanları şu şekilde sıralanıyor:
80 gr.dan başlayan 350 gr ‘a kadar farklı gramajlarda baskı kapasitesi – Kitap ve broşür
Renkli Kağıt ve kartonlara yapılan baskı türleri – Tanıtım Sunusu ve sunumları
Asetat baskı uygulamaları – Dershane, kurs ve eğitim dökümanları
Şeffaf ve kağıt çıkartma işlemleri – Broşürler ve el ilanları
Sholler baskı hizmetleri – Resmi evraklar ve rapor dökümanları
Büyütme – Küçültme uygulamaları – Etiket baskı işlemleri
Bu bahsettiğimiz genel faaliyet alanlarımız harici siyah beyaz fotokopi tarihinden bahsetmek ilginizi çekecektir diye düşünüyoruz. İşte siyah beyaz fotokopi tarihi …
Sene 1903… George C. Beidler isimli Amerikalı evrak işlemlerinin hızlanması için bir icat arayışına giriyor. Ve 1903 yılında çoğaltılması planlanan belgelerin fotoğraflarını çeken ilk fotokopi makinesini icat ediyor. Fakat makine yavaş çalıştığı için çok fazla kullanıcılar tarafından rağbet görmüyor. Aradan 3 yıl geçmeden ikinci bir mucit beliriverdi. George C. Beidler… Kendisi Amerika’da arazi ihtilafları bürosunda çalışan bir görevliydi. Evrak işlemlerinin hızlanması için arayışlarına başladı. 1906 yılında tamamlanan çalışmalarıyla beraber icadının patentini de aldı.
Fakat bu sefer üçüncü bir mucit ortaya çıktı. Fotokopiyle mi çoğaldı bu mucitler diyebilirsiniz, fakat hepsinin ortak noktası evrak işlemlerini hızlandırmaktı. Fotoğrafçılığı geliştirmekti. Ve tarihe adını yazdırmaktı. Görüyorsunuz ki tarih isimleri birer birer yazıldı.
Üçüncü mucidimiz Chester F. Carlson. Kendiside Amerikalı bir mucit. Fakat o ciddi devrim niteliğinde bir çıkış yaptı. Çağdaş elektro statik fotokopi makinesini icat etti. 6 eylül 1938 senesinde elektron fotoğrafçılığı olarak isimlendirdiği bu icadı için patent başvurusunda bulundu.
Carlson’ın hikayesi ise oldukça ilginç gelişti. Bell Telephone Laboratories’de mühendis göreviyle çalışırken bir anda işsiz kaldı. Hemen akabinde patent ve tescil avukatlığı göreviyle yeni bir iş dalına adım attı. İlk işinden ayrıldıktan kısa bir süre sonra başladığı P.R. Mallory & Co firmasında patentle ilgili evrak işlemelerine daha hızlı bir yapı kazandırmak isterken bir kopyalama makinesi icat etmek üzerine çalışmalarını yoğunlaştırdı. . Macar Paul Selenyi’ye ait olan kopyalanacak olan bir belge üzerinde çalışmalara başladı. İlk deneyinde belgenin tarihini ve yerini başarıyla cam levha üzerinden mumlu bir kağıda aktardı.
İcadın gerçekleşmesinin hemen akabinde Carlson, bu muhteşem icadıyla alakalı olarak birçok büyük şirkete başvuru yaptıysa da, sadece Battelle Memorial Enstitüsü konuyla alakadar oldu.. Ronald M. Schaffert isimli bilim adamı mühendis, cihazın bu başlangıç sürecini geliştirerek daha da ileri bir noktaya taşıdı ve sonunda üretim hakları yasal yollar aracılığıyla Haloid Co’ya satıldı. Haloid Co, Carlson’un ilk işi bu muhteşem icadın ismini yunanca kuru yazmak anlamına gelmekte olan Xerography adıne çevirmek oldu. Sonraki yıllarda ise Haloid Co, Xerography esasıyla çalışmakta olan ilk fotokopi makinesini üretti. Sene 1959… Bu fotokopi makinesi beklenenlerin tamamen dışında çok fazla rağbet gördü. Haloid Co, fotokopi makinesinin aşırı ilgi ve rağbet görmesinden dolayı şirket adını Xerox Corporation olarak güncelledi. Ve işte siyah beyaz fotokopi makinesi günümüze bu önemli evreleri tamamladıktan sonra geldi.